Weet je zeker dat je wilt verwijderen...?

Bevestigingsberichten lijken vrij uniek te zijn voor computers. Heb je ooit een koffiemachine gebruikt die je vroeg of je echt koffie wilde gaan zetten, een iPod als je echt muziek wilde spelen?

Computers vragen de hele tijd die stomme dingen. Als je ooit een game hebt gespeeld, heb je gemerkt dat elke game, en ik bedoel echt elke commerciële game die op volledig scherm wordt gespeeld, de gebruiker vraagt ​​of hij het echt wil verlaten nadat hij op de Exit-knop heeft gedrukt.



Hetzelfde kan gezegd worden als u een bestand in Windows wilt verwijderen. Je markeert het, je drukt op Delete en wat gebeurt er? U wordt gevraagd of u dat bestand echt wilt verwijderen of dat u een fout heeft gemaakt. Niet alleen dat, maar standaard gaat het bestand naar de prullenbak waar u het kunt herstellen, zodat het niet volledig verloren gaat, en zelfs als het daar niet zou komen, zou u het nog steeds kunnen herstellen met hulpprogramma's voor bestandsherstel.

Dus hoe zit het met deze bevestigingsberichten en computers? Ik heb onlangs een nieuw besturingssysteem voor een vriend geïnstalleerd en het eerste dat me opviel na het opstarten waren degenen die gevreesd waren, weet je zeker dat je de bestanden wilt verwijderen die je hebt geselecteerd. Dat bericht kan worden gedeactiveerd, ik neem aan dat de meesten van jullie dat nu al doen, maar voor degenen die hier niet zijn is de weg.

Klik met de rechtermuisknop op uw Prullenbak op het bureaublad en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Zoek daar 'bevestigingsvenster voor verwijderen weergeven' en zorg ervoor dat het niet is aangevinkt.

Dit is ook een uitstekende manier om een ​​juiste maximale grootte voor de Prullenbak te selecteren. Ik denk dat Windows standaard 10% reserveert voor de Prullenbak, dat kan het mis hebben, maar het aantal is absoluut enorm. Wanneer de eigenschappen van de Prullenbak verschijnen, zie je onderaan een kleine optie met de tekst 'Dialoogvenster Verwijderen Bevestiging weergeven'.

delete confirmation

Als u dat uitschakelt, wordt u niet gevraagd of u de door u geselecteerde bestanden zeker wilt verwijderen. Het bespaart naar mijn mening veel tijd en aangezien het mogelijk is om bestanden te herstellen, zou dit voor de meeste gebruikers geen probleem moeten zijn.